4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse groentestoof met gebakken ei

Spaanse groentestoof met gebakken ei

ingrediënten


30 min
4 personen
vloerbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels gerookt paprikapoeder
500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op een hoge stand. Voeg de paprika en aubergine toe en bak 6 min. mee. Voeg de courgette en knoflook toe en bak 5 min. mee.
  • 2 Voeg de tomaat, paprikapoeder en komijn toe. Breng op smaak met zout en/of peper en stoof 10 min. op de middelhoge stand. Roer af en toe.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Rooster het brood.
  • 4 Bestrooi de eieren met wat paprikapoeder en serveer met de stoof en het brood.

bereidingstip

Lekker met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 16 gram