4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Spaanse kipstoof met chorizo

Spaanse kipstoof met chorizo

ingrediënten


25 min
4 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

300 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de drum­sticks met zout en peper en leg ze naast elkaar in de braadslede.
  • 2 Meng de olijfolie met de paprikapoeder. Verdeel de chorizo, ui, paprika, prei en tomaten eromheen.
  • 3 Bestrooi met de oregano en sinaasappelrasp en besprenkel met de olijfolie met paprikapoeder. Gaar de kip circa 30 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Schep de drumsticks om met de andere ingrediënten en zet nog circa 15 minuten in de oven. Dek eventueel af als het gerecht te donker wordt. Bestrooi met nog wat oregano. Lekker met rijst of stokbrood.

bereidingstip

Breid dit gerecht uit met aardappelblokjes.. Vervang de oregano in dit recept door takjes tijm.

wijnadvies

Lekker met de Spaanse Estola Reserva Tinto, een rijke en sappige rode wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 40 gram