4 personen
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Spaanse pompoensoep met chorizo en speculaascroutons

Spaanse pompoensoep met chorizo en speculaascroutons

ingrediënten


4 personen
1 eetlepel boter
1 theelepel speculaaskruiden
2 sneeën witbrood (zonder korst)
100 gram chorizo (aan een stuk)
500 mililiter kippenbouillon (warm)
500 mililiter grountebouillon (warm) of
2 eetlepels olijfolie
1 snufje chilipoeder
1 mespunt kaneelpoeder
1 theelepels paprikapoeder
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 ui
1 kleine pompoen (in dunne schijfjes, met oranje vruchtvlees)

benodigdheden

1 keukenpapier

  • 1 Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie en bak hierin de worst op een lage stand knapperig.
  • 2 Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de boterhammen in kleine blokjes, bestrooi ze met de speculaaskruiden en hussel door elkaar.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en bak de broodblokjes op een lage stand om en om goudbruin. Verwarm de pompoensoep nogmaals en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de warme soep in diepe borden en bestrooi met de chorizo en croutons.

Terugroepactie | Kips Vega Paté