- 1 Kook de kipfilet in 10-12 minuten gaar in de kippenbouillon. Giet ze af.
- 2 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes.
- 3 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg 1 sinaasappelschilletje aan het kookvocht toe. Giet de rijst af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
- 4 Schep de kipblokjes, sinaasappelpartjes en bieslook door de rijst.
- 5 Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing luchtig door de rijst.
- 6 Rooster de noten goudbruin in een koekenpan en strooi ze over het gerecht.
- 7 Presenteer er een groene salade bij.
wijnadvies
Een rijstsalade met sinaasappel vraagt om een zachte en rondsmakende wijn. Dat kan een Elzasser Pinot Blanc zijn of een Tocai del Veneto uit Noord-Italië (9-11ºC).