4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Spaanse rijstsalade met kip en sinaasappel

Spaanse rijstsalade met kip en sinaasappel

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels medium sherry

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

75 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de kipfilet in 10-12 minuten gaar in de kippenbouillon. Giet ze af.
  • 2 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes.
  • 3 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg 1 sinaasappelschilletje aan het kookvocht toe. Giet de rijst af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de kipblokjes, sinaasappelpartjes en bieslook door de rijst.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing luchtig door de rijst.
  • 6 Rooster de noten goudbruin in een koekenpan en strooi ze over het gerecht.
  • 7 Presenteer er een groene salade bij.

wijnadvies

Een rijstsalade met sinaasappel vraagt om een zachte en rondsmakende wijn. Dat kan een Elzasser Pinot Blanc zijn of een Tocai del Veneto uit Noord-Italië (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 24 gram