4 personen
gemiddeld
150 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse runderstoof

Spaanse runderstoof

ingrediënten


150 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 aardappels

dit product is niet beschikbaar

300 gram preien

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 blik witte bonen

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal met deksel

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi het rundvlees met zout en schep met de ui, knoflook, chorizo en chilipoeder in de ovenschaal.
  • 2 Giet de olijfolie erover en schep alles om. Zet afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven. Giet de wijn erbij en stoof nog 45 minuten.
  • 3 Voeg de witte bonen, wortel, prei, aardappels en paprika’s toe en gaar nog 45 minuten. Bestrooi voor het serveren met de peterselie. Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 995 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 57 gram