4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse stoof met chorizo en wortel-dillepuree

Spaanse stoof met chorizo en wortel-dillepuree

ingrediënten


30 min
4 personen
4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

800 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de wortel, laurier, rozemarijn, tijm, ui en knoflook circa 10 minuten. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de bloem toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de wijn toe en kook nog 3 minuten.
  • 3 Voeg vervolgens de bouillon, sukadelappen en tomaten toe en stoof afgedekt 2 uur op een lage stand.
  • 4 Kook de stoof zonder deksel nog 10 minuten op een lage stand tot het stoofvocht iets is ingedikt. Serveer met de wortel-dillepuree (zie tiprecept).

bereidingstip

Wortel-dillepuree: rooster 1 kilo wortels met 200 gram boter in de oven (180°C) in 40 minuten gaar. Pureer vervolgens met 150-200 ml room tot een gladde puree. Roer 1 bosje fijngehakte dille erdoor.

wijnadvies

De chorizo zorgt voor een stevige bite in dit gerecht. Schenk daarbij de rode krachtpatser Estola Reserva.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 56 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté