- 1 Verhit de olie en bak hierin de wortel, laurier, rozemarijn, tijm, ui en knoflook circa 10 minuten. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 5 minuten mee.
- 2 Voeg de bloem toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de wijn toe en kook nog 3 minuten.
- 3 Voeg vervolgens de bouillon, sukadelappen en tomaten toe en stoof afgedekt 2 uur op een lage stand.
- 4 Kook de stoof zonder deksel nog 10 minuten op een lage stand tot het stoofvocht iets is ingedikt. Serveer met de wortel-dillepuree (zie tiprecept).
bereidingstip
Wortel-dillepuree: rooster 1 kilo wortels met 200 gram boter in de oven (180°C) in 40 minuten gaar. Pureer vervolgens met 150-200 ml room tot een gladde puree. Roer 1 bosje fijngehakte dille erdoor.
wijnadvies
De chorizo zorgt voor een stevige bite in dit gerecht. Schenk daarbij de rode krachtpatser Estola Reserva.