- 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bak de linzen 2 minuten mee.
- 2 Blus af met de wijn en roer tot de wijn is verdampt. Voeg de wortel, bleekselderij, rozemarijn, tomatenblokjes met sap en gezeefde tomaten toe en kook zachtjes in tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet deze af en schep de pasta door de groentesaus. Bestrooi voor het serveren met de kaas en peterselie.
bereidingstip
Vervang de rozemarijn in dit recept door 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden.. Voeg in plaats van rode wijn 2 eetlepels rodewijnazijn en 1 eetlepel suiker toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.