4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti al ragù di verdura

Spaghetti al ragù di verdura

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bak de linzen 2 minuten mee.
  • 2 Blus af met de wijn en roer tot de wijn is verdampt. Voeg de wortel, bleekselderij, rozemarijn, tomatenblokjes met sap en gezeefde tomaten toe en kook zachtjes in tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet deze af en schep de pasta door de groentesaus. Bestrooi voor het serveren met de kaas en peterselie.

bereidingstip

Vervang de rozemarijn in dit recept door 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden.. Voeg in plaats van rode wijn 2 eetlepels rodewijnazijn en 1 eetlepel suiker toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 31 gram