4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti cacio e pepe met rucolasalade

Spaghetti cacio e pepe met rucolasalade

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Meng de rucola en tomaten in een kom en besprenkel met de azijn, olijfolie en een snuf zout.
  • 2 Schep de pecorino en 1 eetlepel gemalen peper in ruime kom en voeg 4 eetlepels van het kookwater van de spaghetti toe. Roer goed door tot een romig geheel.
  • 3 Giet de spaghetti af en bewaar nog wat kookwater. Voeg de spaghetti toe aan het kaasmengsel in de kom en roer goed door. Voeg eventueel extra kookwater toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en extra peper naar smaak en serveer met de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté