4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

175 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

175 pancetta

  • 1 Bak het spek in een droge koekenpan op een lage stand knapperig en voeg de knoflook toe. Bak een paar minuten zachtjes mee.
  • 2 Neem de knoflook uit de pan (deze wordt niet meer gebruikt). Klop de eieren en eidooiers met wat zout en versgemalen peper in een grote kom goed los. Kook de spaghetti beetgaar.
  • 3 Klop de helft van de kaas en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta door het eiermengsel.
  • 4 Giet de spaghetti af en schep onmiddellijk samen met het spek en de boter door het eiermengsel. Schep en roer de spaghetti een paar minuten goed door tot de eieren romig en gaar zijn.
  • 5 Schep de rest van de kaas erdoor en breng goed op smaak met versgemalen peper.

wijnadvies

Italiaans wit: Villa Mondi Soave of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. Een uitstapje naar de Elzas via Arthur Metz Pinot Gris kan ook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté