- 1 Bak het spek in een droge koekenpan op een lage stand knapperig en voeg de knoflook toe. Bak een paar minuten zachtjes mee.
- 2 Neem de knoflook uit de pan (deze wordt niet meer gebruikt). Klop de eieren en eidooiers met wat zout en versgemalen peper in een grote kom goed los. Kook de spaghetti beetgaar.
- 3 Klop de helft van de kaas en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta door het eiermengsel.
- 4 Giet de spaghetti af en schep onmiddellijk samen met het spek en de boter door het eiermengsel. Schep en roer de spaghetti een paar minuten goed door tot de eieren romig en gaar zijn.
- 5 Schep de rest van de kaas erdoor en breng goed op smaak met versgemalen peper.
bereidingstip
Gebruik guanciale (wangspek) in plaats van spek of pancetta voor de échte Italiaanse smaak.. <h4>Variatietip qua pastasoort</h4> Probeer volkoren pasta voor een gezondere optie of kies voor een andere pasta zoals penne voor een variatie. . <h4>Serveertips</h4> Serveer de pasta direct na het maken voor de beste textuur. Voeg extra Parmezaanse kaas toe voor een rijke smaak. . <h4>Bewaaradvies</h4> Carbonara is het lekkerst vers, maar je kunt het een dag in de koelkast bewaren. Verwarm het op laag vuur om de saus weer romig te maken.
wijnadvies
Italiaans wit: Villa Mondi Soave of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. Een uitstapje naar de Elzas via Arthur Metz Pinot Gris kan ook.