4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti carbonara met doperwten

Spaghetti carbonara met doperwten

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
  • 2 Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de spekblokjes op middelhoge stand tot ze licht kleuren.
  • 3 Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  • 4 Giet de spaghetti met doperwten af en schep het mengsel direct in de koekenpan met het spek en de knoflook.
  • 5 Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti direct, met de rest van de kaas.
  • 7 Lekker met een tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 35 gram