4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti en roomsaus met kip en oesterzwammen

Spaghetti en roomsaus met kip en oesterzwammen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

300 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

theelepel knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes in een droge hapjespan uit tot ze bijna krokant zijn. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
  • 2 Voeg de kipreepjes bij het spek en roerbak op middelhoge stand circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de knoflook, Provençaalse kruiden en oesterzwammen toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg als laatste de kookroom toe en breng aan de kook.
  • 4 Schep de spaghetti goed door de roomsaus en breng eventueel op smaak met zout en peper. Garneer met rucola.

bereidingstip

De oesterzwammen kun je vervangen door champignons.. Oesterzwammen kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Verpak ze luchtig in een papieren zak, voordat je dat doet. Oesterzwammen moeten blijven ademen. Laat je ze in een gesloten verpakking, dan worden ze vochtig en lelijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté