4 personen
eenvoudig
40 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met aubergineragù en romige ricotta

Spaghetti met aubergineragù en romige ricotta

ingrediënten


40 min
4 personen
1 bakje ricotta
300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

5 cm wortels
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook, wortel, bleekselderij en fijngesneden basilicumstelen ca. 2 min.
  • 2 Voeg de aubergine toe en bak ca. 5 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog ca. 1 min.
  • 3 Schenk de wijn en 200 ml water erbij. Roer door en breng aan de kook. Verwarm de saus ca. 15 min. zachtjes.
  • 4 Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Klop in een kom met een garde de ricotta luchtig en romig.
  • 5 Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de aubergineragù en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep op elk bord een dot ricotta en bestrooi met de basilicumblaadjes en peper naar smaak.

bereidingstip

Besprenkel de ricotta met een beetje extra vierge olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 499 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 17 gram