4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met citroensaus en Hollandse garnalen

Spaghetti met citroensaus en Hollandse garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
300 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng naar smaak citroenrasp, -sap en crème fraîche door elkaar.
  • 2 Klop de azijn en olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook de spaghetti beetgaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Schep de rucola, pijnboompitten, tomatenreepjes en dressing door elkaar in een schaal.
  • 4 Houd een paar eetlepels van het kookvocht apart en giet de spaghetti af. Schep terug in de pan en schep de citroenroom, kaas, garnalen en 1-2 eetlepels kookvocht goed door elkaar. Verwarm al omscheppend nog 1 minuut op een lage stand. Serveer direct met de rucolasalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté