- 1 Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze droog met keukenpapier.
- 2 Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak de aubergineblokjes en uisnippers snel aan alle kanten aan.
- 3 Voeg de knoflook, courgetteblokjes, stukjes tomaat, reepjes bleekselderij, rozijnen, oregano en bouillon toe. Breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof alles ca. 15 minuten in een gesloten pan.
- 4 Roer bij kleine beetjes tegelijk het gehakt door de groentes en stoof het vlees korrelig en gaar. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- 5 Kook de spaghetti beetgaar en giet af. Verdeel de spaghetti en de saus over de borden. Bestrooi met peterselie.
wijnadvies
Een licht gerijpte Côtes du Rhône of een zachte Rioja (16°C) is hierbij aan te bevelen.