- 1 Verhit de olie in een grote (koeken)pan. Laat de blokjes vis kort bakken en schep ze uit de pan.
- 2 Voeg de ui toe en laat omscheppend bakken tot de ui begint te kleuren.
- 3 Laat de knoflook, de Spaanse peper en de laurierblaadjes kort meebakken.
- 4 Blus af met de wijn en laat koken tot het vocht voor de helft is verdampt.
- 5 Voeg de tomaten toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat circa 10 minuten zonder deksel op de pan stoven tot het een dikke saus is.
- 6 Verwijder de laurierblaadjes. Schep de vis en de peterselie door de saus en laat kort meestoven. Breng op smaak met wat zout en proef of er nog peper bij moet.
- 7 Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 8 Doe de uitgelekte spaghetti in een voorverwarmde schaal en schep er de vissaus over.
bereidingstip
Dit recept kan makkelijk worden verdubbeld en is dan geschikt voor een groter gezelschap. De kabeljauw kunt u vervangen door tonijn uit blik. Deze hoeft niet te worden gebakken maar kan na het stoven eenvoudigweg door de saus worden geroerd. U kunt de vis desgewenst gedeeltelijk vervangen door gekookte mosselen en garnalen die kort voor het serveren in de saus worden opgewarmd