- 1 Blancheer de doperwten circa 2 minuten in een laagje kokend water met zout. Spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- 2 Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de sjalotten in circa 5 minuten glazig en goudbruin.
- 3 Boen ondertussen de citroen schoon en rasp een theelepel van de schil af. Pers een halve citroen uit.
- 4 Voeg de parmaham en citroenrasp toe aan de sjalotten en bak 2 minuten mee. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 5 Voeg een eetlepel citroensap en de erwten toe aan de ham en de sjalotten en verwarm nog een paar minuten. Schep de kruiden en spaghetti erdoor en laat er al doorscheppend de boter in smelten.
bereidingstip
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
wijnadvies
Een gerecht vol frisheid verlangt een witte wijn vol frisheid. Soave Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. Een uitstapje buiten Italië maken kan ook. Kies dan bijvoorbeeld voor Sauvignon Blanc van Gamma, Berg Schaduw of Indomita.