- 1 Verhit de olie in een pan en laat de paprikareepjes kort fruiten.
- 2 Voeg de champignons toe en laat een paar minuten meebakken.
- 3 Voeg de doperwtjes en de tomatensaus toe, breng aan de kook en laat een paar minuten koken.
- 4 Schep er de cherrytomaatjes en de pesto door en laat nog kort doorwarmen. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
- 5 Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- 6 Schep de pasta in een schaal en schep er de saus over. Bestrooi met wat kaas en zet de rest van de kaas apart op tafel.
bereidingstip
Laat voor een niet-vegetarische versie spekblokjes of blokjes ham met de paprika meebakken.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Gun dit gerecht een Italiaanse partner: een strakke Chianti of een fruitige Bardolino - of wordt het de lichte Italiaanse rode Valpolicella? Schenk ze aan de koele kant.