4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met paprika, champignons en doperwtjes

Spaghetti met paprika, champignons en doperwtjes

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram oude boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan en laat de paprikareepjes kort fruiten.
  • 2 Voeg de champignons toe en laat een paar minuten meebakken.
  • 3 Voeg de doperwtjes en de tomatensaus toe, breng aan de kook en laat een paar minuten koken.
  • 4 Schep er de cherrytomaatjes en de pesto door en laat nog kort doorwarmen. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
  • 5 Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 6 Schep de pasta in een schaal en schep er de saus over. Bestrooi met wat kaas en zet de rest van de kaas apart op tafel.

bereidingstip

Laat voor een niet-vegetarische versie spekblokjes of blokjes ham met de paprika meebakken.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Gun dit gerecht een Italiaanse partner: een strakke Chianti of een fruitige Bardolino - of wordt het de lichte Italiaanse rode Valpolicella? Schenk ze aan de koele kant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté