4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met spekjes en paddenstoelen in roomsaus

Spaghetti met spekjes en paddenstoelen in roomsaus

ingrediënten


35 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels verse oregano

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan in een kom.
  • 2 Bak in het achtergebleven spekvet de plakjes paddenstoelen in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Roer tijdens het bakken de plakjes knoflook erdoor.
  • 3 Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken.
  • 4 Giet de room bij de paddenstoelen en voeg de spekblokjes toe. Verwarm deze saus en breng op smaak met peper.
  • 5 Schep de spaghetti in een schaal en roer paddenstoelen, spekjes en roomsaus erdoor. Bestrooi met oregano.
  • 6 Verdeel de spaghetti over borden. Serveer de kaas er apart in een kom bij.

bereidingstip

Laat voor een wat slankere versie de slagroom achterwege, of vervang deze door slankroom.

wijnadvies

Dit vraagt om een betere wijn, een verdicchio of een jonge chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté