fijne rasp
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
fijne rasp
bereiden
bereidingstip
Roomsaus voor pasta maken is makkelijk: laat de room wat inkoken met gebakken groenten, vlees en kruiden. Even zachtjes pruttelen, dan dikt de saus vanzelf in. Gebruik kookroom in plaats van voor een lichtere roomsaus. Kookroom bevat minder vet en kan daardoor wat gezonder zijn, maar geeft wel die romige smaak aan je pastasaus. . <h4>Roomsaus met vlees</h4> Spekjes zijn de klassieker in een romige saus voor pasta. Denk aan <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/spaghetti-carbonara/">pasta carbonara</a> met spekjes of pancetta (gebruik 200 tot 250 gram spekjes voor 4 personen). Varieer met ham, (gerookte) kip of salami. Denk ook aan vis, zoals zalm, makreel of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/spaghetti-met-tonijnballetjes/">tonijn</a>, heerlijk met een romige pastasaus. . <h4>Hoeveel pasta per persoon?</h4> Reken voor een gemiddelde eter 75-100 g ongekookte spaghetti per persoon. Gebruik je tagliatelle-nestjes? Ga dan uit van 2 nestjes per persoon. . <h4>Variatietips</h4> • Liever een slankere versie? Vervang dan de slagroom door kookroom light.<br/> • Liever vegetarisch? Dan kun je plantaardige spekblokjes gebruiken. Of probeer eens ons recept voor spaghetti met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/spaghetti-met-pestoballetjes/">pestoballetjes</a>.<br/> • Wat voedzamer? Neem volkorenspaghetti en laat verse spinazie slinken in de saus.
wijnadvies
Lekker met een verdicchio of een jonge chianti.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 850 kcal |
vet | 46 gram |
verzadigd vet | 24 gram |
koolhydraten | 78 gram |
eiwit | 29 gram |
WEB01-SPAR-PU