4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met tonijnballetjes

Spaghetti met tonijnballetjes

ingrediënten


40 min
4 personen
4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

150 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

3 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

350 gram tonijnsteaks

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Pureer de tonijn met de knoflook, helft van de rode peper, koriander, maizena en paneermeel in de keukenmachine.
  • 2 Vorm kleine balletjes van het mengsel (ca. 3 cm). Verhit de olie en bak hierin de tonijnballetjes goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  • 3 Bak de sjalotten, komijn, paprika en olijven in het bakvet. Voeg de tomaten toe en bak circa 15 minuten op een lage stand.
  • 4 Voeg de tonijnballetjes toe en verwarm circa 5 minuten in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Voeg de spaghetti met 4 eetlepels van het kookwater toe aan de saus en roer goed door.
  • 6 Kook al roerend 1 minuut, zodat de pasta de saus opneemt. Verdeel de pasta over de borden, leg de tonijnballetjes erop en bestrooi met de rest van de peper.

wijnadvies

Lekker met Italiaans wit, zoals soave en verdicchio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 34 gram