- 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de venkel in vieren en snijd het groen eraf. Bewaar het groen voor garnering. Snijd de venkel in ragfijne plakjes.
- 2 Verwarm de olie en fruit de venkel met de knoflook circa 5 minuten.
- 3 Kook de spaghetti in circa 8 minuten beetgaar.
- 4 Rasp 1 theelepel van de citroenschil en voeg dit samen met de dragon toe aan de venkel. Bak nog een minuut.
- 5 Pers de citroen uit. Giet de spaghetti af en schep samen met de gerookte zalm door de venkel.
- 6 Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper en bestrooi met het venkelgroen.
- 7 Lekker met een tomatensalade.
wijnadvies
Zet maar vast een Pinot Grigio van Arthur Metz, Lizard of Montalto koud. Ook lekker overigens met Sea Breeze Sauvignon Blanc.