4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghettitaart met tomatensalade

Spaghettitaart met tomatensalade

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 tomaten

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
2 groentebouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

150 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

quichevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spaghetti beetgaar in water met de bouillonblokjes. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Roer de ricotta, eieren, blauwe kaas, tomatenstukjes, zout, peper en bieslook door elkaar. Schep de spaghetti erdoor.
  • 3 Bekleed de (ingevette) taartvorm met het bladerdeeg en druk de deegranden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand van de vorm af.
  • 4 Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel het spaghettimengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel.
  • 5 Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • 6 Meng intussen alle ingrediënten voor de tomatensalade en maal er wat peper over.
  • 7 Serveer de spaghettitaart met de tomatensalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté