gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Spanakopita

Spanakopita

ingrediënten


20 min
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

10 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng in een kom de spinazie met de eieren en verkruimel de feta erboven. Voeg de dille, knoflook, pijnboompitten en citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrijk de vellen filodeeg met de olijfolie en schep wat van het spinaziemengsel aan de onderkant. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog twee keer naar elkaar toe tot het goedgevulde driehoekjes zijn.
  • 4 Herhaal dit met de andere vellen filodeeg tot je 10 driehoekjes hebt.
  • 5 Leg de hapjes op de bakplaat en bak de spanakopita in de oven in circa 25 minuten knapperig en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Fris, dorstlessend wit past het beste bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 7 gram