6 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Spareribs met pittige pepermarinade

Spareribs met pittige pepermarinade

ingrediënten


25 min
6 personen
3 eetlepels rum
2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram spareribs

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de spareribs eventueel in kleinere delen en kook circa 20 minuten in water met zout.
  • 2 Pureer intussen alle ingrediënten voor de marinade tot een pasta.
  • 3 Schep de spareribs uit de pan, dep ze droog en bestrijk met de marinade.
  • 4 Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik een grillpan.
  • 6 Neem het vlees uit de marinade en meng de olie door de marinade. Bestrijk het vlees ermee.
  • 7 Rooster de spareribs in de oven of grillpan aan beide kanten bruin en bestrijk tussendoor met de marinade.
  • 8 Lekker met friet en sla.

bereidingstip

Vervang de rum door sinaasappelsap of cognac.. Dit recept is ook lekker met schouderkarbonades. Je hoeft deze niet van tevoren te koken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 68 gram