8 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Speculaas-bananenbrood

Speculaas-bananenbrood

ingrediënten


10 min
8 personen
1 eetlepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 bananen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Prak de bananen fijn. Voeg de eieren, boter, suiker en het vanille-aroma toe en roer goed door. Klop het amandelmeel, de bloem, bakpoeder en een snuf zout erdoor en meng tot een glad beslag.
  • 2 Giet een derde van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder en de speculaaskruiden aan toe. Meng goed door zodat er een egaal donker beslag ontstaat.
  • 3 Giet de helft van het vanillebeslag in de cakevorm. Verdeel dan het speculaasbeslag erover en eindig met het overige vanillebeslag. Roer met een vork door het beslag om een swirl te krijgen.
  • 4 Bak het bananenbrood in de oven in circa 45 minuten gaar. Steek een satéprikker erin om te testen of het bananenbrood gaar is, de prikker blijft dan schoon.

bereidingstip

Geen amandelmeel in huis voor dit recept? Maal zelf blanke amandelen fijn in een keukenmachine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 9 gram