4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Sperziebonen met spekjes en rozijnen

Sperziebonen met spekjes en rozijnen

ingrediënten


20 min
4 personen
3 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

zak bieslook
250 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook 600 g gebroken sperziebonen in ruim water met zout in 8 min. gaar. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
  • 2 Bak 250 g gerookte spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Hak ½ zakje bieslook (à 25 g) fijn.
  • 3 Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Schep de sperziebonen, 2 el rozijnen en de bieslook door de spekreepjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de sperziebonen in kerstboomvorm op een schaal. Leg 3 cherrytomaatjes als piek aan de top.

bereidingstip

Vervang de spekreepjes door 100 g zwarte olijven zonder pit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 14 gram