4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Sperziebonen met vinaigrette en munt

Sperziebonen met vinaigrette en munt

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 grote rode ui
600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de boontjes in circa 10 minuten frisgroen en beetgaar in water met zout.
  • 2 Klop intussen voor de vinaigrette de mosterd met de azijn en honing los en giet de olijfolie in een straaltje al kloppend erbij tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de boontjes af in een vergiet en spoel heel even onder koud water. Laat uitlekken. Meng de warme boontjes met de ui en munt door elkaar in een grote schaal en schep de vinaigrette erdoor. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté