4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, bijgerecht
recepten Spies van zalm en kabeljauw

Spies van zalm en kabeljauw

ingrediënten


30 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

barbecue

  • 1 Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke blokjes.
  • 2 Pureer de ingrediënten voor de kruidenolie met een staafmixer tot een gladde groene olie en verdeel 4 eetlepels hiervan over de vis. Schep goed door.
  • 3 Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200ºC. Rijg de courgette tussen de blokjes zalm en kabeljauw aan de spiesen.
  • 4 Bestrijk met wat nog kruidenolie en rooster op de barbecue of circa 10 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Knijp voor het serveren 1 partje citroen erboven uit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 45 gram