4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Spinazie-frittata

Spinazie-frittata

ingredi├źnten


20 min
4 personen
75 gram zachte blauwe kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
8 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram spinazie
1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen op een lage stand tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg een snuf zout en de oregano toe en laat afkoelen.
  • 2 Stoom intussen de spinazie circa 5 minuten afgedekt in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Schep elke minuut om. Hak de spinazie grof en knijp het overtollige vocht eruit.
  • 3 Klop de eieren los met de ricotta, een snuf zout en peper. Schep de gebakken ui en spinazie door.
  • 4 Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de rest van de olie. Giet het spinaziemengsel in de pan en strijk glad. Laat afgedekt in circa 5 minuten stollen op een lage stand.
  • 5 Verwarm intussen de ovengrill. Verdeel de blauwe kaas over de frittata en gratineer in de pan kort onder de grill.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 27 gram