pureestamper
ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Vervang voor een extra romige puree de melk door 125 g crème fraîche.. <h4>Variatietips</h4> • Maak de schotel vegetarisch zoals hier, of voeg uitgebakken spekjes, gehakt of stukjes kip toe voor meer vulling. <br/> • Extra groenten als courgette, champignons of tomaat passen er ook goed bij.<br/> • Vervang voor een Mediterrane smaak de geraspte kaas door verkruimelde feta. Fruit met de ui 2 fijngesneden teentjes knoflook mee. . <h4>Bereidingstips</h4> Je kunt zowel verse als diepvriesspinazie gebruiken. Ontdooi diepvriesspinazie en laat goed uitlekken om een natte schotel te voorkomen. Werk in lagen: eerst een laag puree, dan de groenten en tot slot weer puree met kaas. Dat geeft de schotel een mooie structuur. . <h4>Do’s en don’ts spinazie</h4> • Spinazie kun je rauw verwerken in een ovenschotel, maar het is beter om het eerst kort te laten slinken en het vocht te laten verdampen. Zo voorkom je dat de ovenschotel te nat wordt.<br/> • Dit kun je beter niet doen: spinazie heel lang op kamertemperatuur staan. Spinazie bevat nitraat, dat bij herhaald opwarmen of lang bewaren bij kamertemperatuur kan worden omgezet in schadelijke stoffen.<br/> • Spinazie kun je zonder probleem een paar keer per week eten. Eet restjes liefst binnen een dag en warm goed door. . <h4>Serveertip</h4> Deze ovenschotel is het lekkerst direct uit de oven: goed warm. Combineer met een frisse salade met tomaat of komkommer voor wat extra bite. Garneer eventueel met een paar blaadjes verse basilicum of wat geroosterde pijnboompitten. . <h4>Smaakmakers voor spinazie</h4> Spinazie kun je goed kruiden met nootmuskaat, knoflook, peterselie en bieslook. Oregano of tijm geven een mediterrane twist aan je ovenschotel. . <h4>Ovenschotel met spinazie bewaren</h4> Restjes van deze ovenschotel kun je maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm volledig door in de oven of magnetron. Vries liever niet in, want de structuur van de spinazie en puree kan erdoor veranderen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 430 kcal |
vet | 21 gram |
verzadigd vet | 12 gram |
koolhydraten | 35 gram |
eiwit | 22 gram |
WEB01-SPAR-PU