4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazie-quiche

Spinazie-quiche

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

8 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
100 gram roquefort
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 blikje croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in en bekleed hem met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 2 Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart.
  • 4 Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef.
  • 5 Klop de eieren los met de kruiden.
  • 6 Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt.
  • 7 Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem.
  • 8 Verdeel de tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin.
  • 9 De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

bereidingstip

In plaats van verse kruiden kun je ook 1 theelepel gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden gebruiken.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 29 gram