4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht, brunch
home recepten Spinaziecrêpes met broccoli en pistachepesto

Spinaziecrêpes met broccoli en pistachepesto

ingrediënten


45 min
4 personen
225 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

175 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

175 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine broccoli

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

275 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 theelepels boter in een koekenpan en bak hierin de broccoliroosjes circa 10 minuten op middelhoge stand. Keer ze regelmatig om gelijkmatig te garen. Neem de pan van de warmtebron en voeg het citroensap toe.
  • 2 Verhit in een schone koekenpan ½ eetlepel boter en bak hierin van een soeplepel van het beslag een dunne crêpe. Herhaal met de rest van het beslag.
  • 3 Maal alle ingrediënten voor de pesto glad. Bestrijk elke crêpe met een beetje pesto en leg een paar broccoliroosjes erop. Garneer met basilicum en plakjes citroen. Serveer direct.

bereidingstip

Schep pesto die je over hebt in een schoon, afsluitbaar potje en bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 26 gram