4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Spinaziegalette met gepocheerd ei

Spinaziegalette met gepocheerd ei

ingrediënten


30 min
4 personen
1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

scheutje blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

schuimspaan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenruimten op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak het deeg in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  • 2 Pocheer de eieren één voor één.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie heel kort tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de gepocheerde eieren 1 minuut in een pannetje heet (niet kokend) water.
  • 5 Leg de bladerdeegplakken op borden en verdeel de spinazie erover. Leg de gepocheerde eieren en wat ansjovis erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté