- 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de uien op middelhoge stand lichtbruin. Voeg de spinazie toe (eventueel in 2 delen als de pan niet groot genoeg is). Bak afgedekt 2-3 minuten, tot de spinazie is geslonken. Roer af en toe door.
- 2 Voeg de knoflook toe en bak zonder deksel op de pan verder, tot het mees- te vocht is verdampt. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Giet de wijn of bouillon erbij, breng aan de kook en roer 3-4 minuten door. Giet de room en nootmuskaat erbij en breng op een lage stand aan de kook. Schep in een ovenschaal.
- 3 Verwarm de oven voor op 160ºC. Verhit de rest van de olijfolie op middelhoge stand, voeg de panko toe en bak het broodkruim goudbruin. Schep in een kom en meng met de kaas. Bestrooi de spinazie-schotel hiermee en gratineer circa 25 minuten in de oven.
bereidingstip
Gebruik groentebouillon in plaats van witte wijn voor een gezelschap met kinderen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.