4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Spinazierolletjes uit de oven

Spinazierolletjes uit de oven

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Kook de spinazie met zout 2 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Kluts de eieren met 3 eetlepels water, zout en peper.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en zet ze apart.
  • 4 Bestrijk de koekenpan met olijfolie, giet er 2-3 eetlepels eimengsel in en bak een kleine omelet. Houd deze warm en bak er nog 7.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Schep de pijnboompitten, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en de helft van de kaas door de uitgelekte spinazie.
  • 7 Verdeel de spinazievulling over de omeletjes, vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Leg de overgebleven spinazie er in een rand omheen.
  • 8 Verdeel de rest van de kaas erover en zet het gerecht circa 15 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Vervang de vleestomaat door blokjes rode paprika.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 28 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks