4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinaziesalade met bosfruit en oude kaas

Spinaziesalade met bosfruit en oude kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

pijnboompitten
pompoenpitten
zonnebloempitten
100 gram pittenmix

dit product is niet beschikbaar

100 gram popcornmais

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een diepe pan met dikke bodem en leg hierin de maiskorrels. Leg het deksel op de pan, zet de warmtebron hoog en laat de popcorn in een paar minuten poppen. Schud de pan ondertussen een paar keer. Blijf erbij en laat het deksel op de pan zolang de mais nog popt.
  • 2 Rooster de pitten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Prak voor de dressing 2 bramen fijn en klop hier de azijn, honing en mosterd en vervolgens geleidelijk de olie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Doe de spinazie en uiringen in een grote schaal en schep de dressing erdoor.
  • 5 Verdeel de gepofte mais, geroosterde pitten, bosfruit en kaas over de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate