- 1 Steek de barbecue aan, zodat je er direct op kunt grillen. Eventueel kun je de kipfilets ook bereiden in een grillpan.
- 2 Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en kruid met een beetje olijfolie, zout en versgemalen peper.
- 3 Snijd de citroen doormidden.
- 4 Grill de kipfilets aan beide kanten op de barbecue tot een mooi grillpatroon ontstaat. Reken hiervoor ongeveer 6 minuten per kant. Leg er ook de citroen bij, zodat deze mooi roostert.
- 5 Snijd ondertussen de kerstomaatjes doormidden en de komkommer in plakjes.
- 6 Meng met de spinazie, maak lichtjes aan met olijfolie en aceto balsamico en kruid met zout en peper.
- 7 Verdeel over een schaal en leg er de gegrilde kipfilets op. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.
- 8 Serveer er de gegrilde citroen bij en laat je gasten zelf het sap over de salade sprenkelen.