2 personen
hoofdgerecht

spinaziesalade met gegrilde kipfilet

terug naar recept
recepten spinaziesalade met gegrilde kipfilet

spinaziesalade met gegrilde kipfilet

ingrediënten


2 personen
1 zout
1 versgemalen peper
2 eetlepels aceto balsamico
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
1 kwart komkommer
150 gram kerstomaatjes
200 gram gewassen bladspinazie
1 citroen
2 kleine kipfilets

  • 1 Steek de barbecue aan, zodat je er direct op kunt grillen. Eventueel kun je de kipfilets ook bereiden in een grillpan.
  • 2 Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en kruid met een beetje olijfolie, zout en versgemalen peper.
  • 3 Snijd de citroen doormidden.
  • 4 Grill de kipfilets aan beide kanten op de barbecue tot een mooi grillpatroon ontstaat. Reken hiervoor ongeveer 6 minuten per kant. Leg er ook de citroen bij, zodat deze mooi roostert.
  • 5 Snijd ondertussen de kerstomaatjes doormidden en de komkommer in plakjes.
  • 6 Meng met de spinazie, maak lichtjes aan met olijfolie en aceto balsamico en kruid met zout en peper.
  • 7 Verdeel over een schaal en leg er de gegrilde kipfilets op. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.
  • 8 Serveer er de gegrilde citroen bij en laat je gasten zelf het sap over de salade sprenkelen.

Terugroepactie | Kips Vega Paté