4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Spinaziesalade met zoete aardappel en yoghurtdressing

Spinaziesalade met zoete aardappel en yoghurtdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram babyspinazie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de zoete-aardappelblokjes op de met bakpapier beklede bakplaat om met de olijfolie en het paprikapoeder. Rooster de zoete-aardappelblokjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar.
  • 2 Klop intussen een dressing van de yoghurt, mayonaise, dille en 2 eetl. water. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de spinazie met de geroosterde zoete-aardappelblokjes en de olijven over 4 borden. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de walnoten.

bereidingstip

Rooster de walnoten in een droge koekenpan voor een extra volle smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 346 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté