gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Spinaziescones met gerookte kip

Spinaziescones met gerookte kip

ingrediënten


20 min
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte kipreepjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

175 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

deegroller

bakplaat

  • 1 Blancheer de spinazie 2 minuten. Giet af, spoel koud water erover en laat uitlekken. Knijp het vocht eruit en hak de spinazie fijn. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Verhit de boter en bak de bosui 2 minuten. Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de spinazie, bosui en kaas. Voeg zo veel melk toe tot er een licht plakkerig deeg ontstaat. Kneed dit en rol uit tot 2 cm dik op een met bakmeel bestoven werkvlak.
  • 3 Steek 20 rondjes eruit en leg ze met tussenruimte van elkaar op de bakplaat. Bestrijk met melk en bak in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Verdeel de crème fraîche over de scones en leg daarop de kipreepjes en pistachenootjes.

wijnadvies

De Spaanse Nava Real Rueda Verdejo is een sterk aromatische wijn met de smaken van tropisch fruit, appel en venkel. Schenk hem licht gekoeld bij de spinaziescones en ontdek hoe goed hij samen gaat met dit groene gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté