4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Spinaziesoep met knoflook en koriander

Spinaziesoep met knoflook en koriander

ingredi├źnten


20 min
4 personen
1 theelepel tabasco
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

150 gram santen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
  • 2 Giet de bouillon en kokosmelk erbij (voeg als je santen gebruikt 250 ml heet water toe) en breng de soep aan de kook.
  • 3 Roer 1 eetlepel koriander door de soep en voeg de tabasco toe.
  • 4 Pureer de soep en schep deze in warme kommen. Strooi de rest van de koriander erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 5 gram