4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Spinaziesoep met mihoen en kip

Spinaziesoep met mihoen en kip

ingrediënten


10 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

100 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

theelepel vijfkruidenpoeder
4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Neem de kip uit de bouillon, trek het vlees er in reepjes af en verwijder de botjes. Schep het vlees terug in de bouillon en breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  • 2 Breek de mihoen boven de pan doormidden en laat 1 minuut wellen in de bouillon. Roer vervolgens de bosui en spinazie erdoor en laat de soep nog 1 minuut staan. Serveer warm en bestrooi met de rode peper.

bereidingstip

Neem voor dit recept kaneel- en kruidnagelpoeder in plaats van vijfkruidenpoeder.. Vervang voor een supersnelle versie de zelfgemaakte kippenbouillon door bouillon met vlees uit een pot.

wijnadvies

Speciaal aanbevolen bij deze spinaziesoep is Poème Marsanne Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 24 gram