1 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Spinaziestamppot met gerookte makreel

Spinaziestamppot met gerookte makreel

ingrediënten


25 min
1 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 kleine gerookte makreelfilet
50 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

250 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • 2 Schep de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, zout en peper. Gril de tomaatjes in de oven in circa 15 minuten zacht.
  • 3 Giet de aardappels en spinazie af, laat goed uitlekken en druk de spinazie een beetje aan. Doe terug in de pan en stamp met de crème fraîche tot een romige puree. Voeg de helft van de makreel toe, stamp goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot op een bord en verdeel de tomaatjes, bosui en overige makreel erover.

bereidingstip

Maak de stamppot ook eens met andijvie, diepvriesspinazie of boerenkool. . In plaats van gerookte makreel kun je ook gerookte kip of zalm nemen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté