4 personen
gemiddeld
25 min.
brunch, hoofdgerecht
recepten Spinazietaart met bieslook en bosui

Spinazietaart met bieslook en bosui

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes hartigetaartdeeg
85 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

85 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

blindbakvulling

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de roomkaas los met de room. Voeg vervolgens al kloppend de eieren een voor een toe. Voeg al kloppend beide kaassoorten in porties toe.
  • 2 Bekleed de taartvorm met bakpapier en maak een bodem van de plakjes taartdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar iets overlappen en druk goed aan.
  • 3 Verdeel de blindbakvulling erover en bak de taartbodem circa 25 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten langer, tot de korst gaar is.
  • 4 Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de bosui circa 2 minuten op een hoge stand. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Bak de spinazie in het bakvet tot deze geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Voeg de spinazie toe aan de vulling en giet de vulling op de taartbodem.
  • 6 Leg de helft van de bieslook en de bosui met de gesneden kant naar beneden erop. Bak de taart 20-25 minuten in de oven, tot de vulling gestold en net gaar is.
  • 7 Schakel de oven uit en laat de taart circa 30 minuten afkoelen in de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bieslook.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 32 gram