4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazietaart met ham en feta

Spinazietaart met ham en feta

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Druk de deegranden goed tegen elkaar en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de deegbodem met paneermeel.
  • 3 Verwarm de spinazie circa 2 minuten in de magnetron op 800 Watt. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de hamreepjes toe en bak ze even mee.
  • 4 Knijp de spinazie iets uit en dep droog met keukenpapier. Schep de spinazie door het hammengsel en bak circa 2 minuten mee. Laat iets afkoelen.
  • 5 Klop de eieren los met kerriepoeder, crème fraîche, zout en peper. Meng de kaas erdoor.
  • 6 Schep het spinaziemengsel op de deegbodem en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang de hamreepjes door gerookte spekblokjes of reepjes bacon.. Gebruik in plaats van feta of belegen kaas ook eens roomkaas met tuinkruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 31 gram