- 1 Snipper de ui. Schil de appel en snijd in blokjes. Halveer de druiven. Hak de walnoten grof.
- 2 Meng de mayonaise met het citroensap. Schep er de spitskool, ei, appel, druiven en walnoten door.
- 3 Breng de spitskoolsalade op smaak met zout en peper.
bereidingstip
• Je kunt deze spitskoolsalade prima van tevoren maken, maar niet veel langer dan één dag. Het is het handigst om de salade de avond van tevoren te maken. Je kunt de salade 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen is geen goed idee: dan verandert de smaak te veel. <br/> • Kruid je spitskoolsalade met dille, peterselie of bieslook voor een frisse smaak. Liever oosters? Kies voor koriander, munt of lente-ui. Voor een pittige smaak ga je voor gerookt paprikapoeder, komijn of chili. . <h4>Variatietips</h4> • Liever toch vlees? Gegrilde kip of kalkoen passen goed bij spitskool.<br/> • Liever vis? Gegrilde of gebakken zalm. De frisse en knapperig salade past goed naast de vettige vis.<br/> • Een leuke twist? Vervang de appel door druiven en walnoten door cashewnoten. . <h4>Is spitskool gezond en val je ervan af?</h4> • Rauwe spitskool bevat veel meer voedingsstoffen dan gekookte. Onder meer vitamines (C en K) en mineralen (calcium en kalium).<br/> • Spitskool bevat trouwens ook veel vezels, die goed zijn voor je spijsvertering. Ook zitten er weinig calorieën in, waardoor spitskool een populaire groente is voor veel diëten.<br/> • Witte kool is een goed alternatief voor spitskool: net zo lekker en even gezond.