4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spitskoolpakketjes met chorizo-paprikarijst

Spitskoolpakketjes met chorizo-paprikarijst

ingrediënten


30 min
4 personen
1 spitskool

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de paprika en chorizo toe en bak een paar minuten mee.
  • 2 Voeg de specerijen en rijst toe en roerbak 1 minuut.
  • 3 Giet de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Zorg dat de rijst net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat de rijst op de laagste stand circa 20 minuten garen, totdat alle bouillon is opgenomen. Schep de rijst goed door en laat afkoelen.
  • 4 Breng intussen een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de stronk van de spitskool en haal de bladeren voorzichtig los. Leg de koolbladeren met een paar tegelijk 2 minuten in het kokende water. Neem ze eruit en leg in koud water. Laat ze uitlekken en dep droog.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg steeds 2 koolbladeren overlappend op elkaar en snijd eventueel de harde nerf weg. Schep hier rijst op en vouw de bladeren eromheen tot een pakketje.
  • 6 Leg de pakketjes met de omgevouwen uiteinden naar beneden in een ovenschaal. Giet een beetje water, bouillon of witte wijn langs de pakketjes en bestrijk ze met wat olie. Bak de koolpakketjes laag in de oven in circa 20 minuten gaar.

bereidingstip

Bloem-, spits- of rode? De welbekende gezusters kool staken we in een smakelijk nieuw jasje. Serveer bloemkool zonder papje maar mét curry-yoghurtsaus, maak van spitskool een Spaans pakketje met chorizo-paprikarijst en geef rodekool een heerlijk zoete, kruidige smaak door de toevoeging van koekkruiden en chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté