4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Spitskoolsoep met spekjes

Spitskoolsoep met spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en houd apart. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de paprikapoeder en de helft van de spitskool toe en roerbak nog 3 minuten.
  • 2 Giet de bouillon en sojasaus erbij en bak nog 3 minuten. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de overige spitskool 3-4 minuten. Meng de chilisaus erdoor.
  • 3 Verdeel de gewokte kool over kommen. Pureer de soep met een staafmixer en giet in de kommen. Bestrooi met de bosui en spekjes.

bereidingstip

Vervang de spekreepjes in dit recept door reepjes rauwe ham of gerookte zalm. . Voeg in plaats van chilisaus druppels pepersaus of srirachasaus toe aan de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté