pureestamper
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
bereiden
bereidingstip
Gebruik fijngesneden spitskool voor een zachte structuur in de stamppot. Roerbak of kook de spitskool kort mee met de aardappelen.. Gebruik fijngesneden spitskool voor een zachte structuur in de stamppot. Roerbak of kook de spitskool kort mee met de aardappelen.<Br/><br> Spitskool hoeft niet lang te koken. Meekoken met de aardappelen in zo’n 15-20 min. is precies goed: zacht, maar nog met een beetje beet. . <h4>Variatietips</h4> • Kerrie is een klassieke smaakmaker om deze stamppot mee te kruiden, maar ook paprikapoeder, komijn of nootmuskaat passen goed. Houd je van pit? Voeg een snufje chilivlokken toe of gebruik mosterd voor extra scherpte.<br/> • Maak de stamppot vegetarisch door het gehakt weg te laten of te vervangen door vegetarisch rulgehakt.<br/> • Voeg extra frisheid toe met meer appel of een scheutje citroensap.<br/> • Liever als ovenschotel? Doe de stamppot in een ingevette ovenschaal, strooi er geraspte kaas over en gratineer 10 min. in de oven. . <h4>Serveertip</h4> Serveer de stamppot warm in een diep bord met een lepel jus en een likje mosterd erbij. Garneer met fijngehakte peterselie voor kleur en frisheid. . <h4>Is spitskool een gezonde groente?</h4> Spitskool is rijk aan vezels, vitamine C en foliumzuur. Dankzij de milde structuur is het licht verteerbaar, en het lage caloriegehalte maakt het een goede keuze in een gebalanceerd eetpatroon. . <h4>Stamppot met spitskool bewaren</h4> Laat de stamppot snel afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. Verwarm rustig op in een pan met een scheutje melk of boter om het weer smeuïg te maken. Vries de stamppot liever niet in, de structuur veranderd er door.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 500 kcal |
vet | 21 gram |
verzadigd vet | 12 gram |
koolhydraten | 45 gram |
eiwit | 26 gram |
WEB01-SPAR-PU