2 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spitskoolstamppot met appel en gehakt

Spitskoolstamppot met appel en gehakt

ingrediënten


30 min
2 personen
125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 handappel
400 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

800 gram stamppotaardappelen
2 theelepels ras el hanout
175 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Verhit in een ruime (kook)pan de roomboter. Fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de ras el hanout toe en bak nog 1 min. Schep het gehaktmengsel uit de pan.
  • 2 Doe de aardappelen, spitskool en appelblokjes in de pan. Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat. Kook de aardappelen met de spitskool en appel in 15 min. gaar.
  • 3 Giet de aardappelen met de spitskool en appel af. Schenk de melk langs de rand in de pan. Stamp tot een grove, of naar wens fijnere, stamppot.
  • 4 Schep het gekruide gehakt door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Vervang voor een zachtere smaak het specerijenmengsel ras el hanout door kerrie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 836 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 33 gram