4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitjesstamp met kerrie en appel

Spruitjesstamp met kerrie en appel

ingrediënten


35 min
4 personen
25 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

melk
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom kort droog. Blancheer de spruitjes 4 minuten in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn.
  • 2 Verhit intussen 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de appel, kerrie en rozijnen toe en roerbak 2 minuten mee.
  • 3 Giet de spruitjes af en laat goed uitlekken. Voeg ze toe aan de hapjespan en roerbak nog een paar minuten mee.
  • 4 Stamp de aardappels met een klontje boter en eventueel een scheutje melk tot een grove puree. Schep de kerriespruitjes erdoor. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin en strooi over de spruitjesstamp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 8 gram