4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitjesstamppot met cajun-gehaktballen

Spruitjesstamppot met cajun-gehaktballen

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

750 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cajunkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met het ei, de beschuitkruimels en cajunkruiden en breng op smaak met zout en peper. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
  • 2 Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen 3 minuten rondom goudbruin op een hoge stand. Zet de warmtebron vervolgens op een lage stand en bak de gehaktballen in circa 20 minuten gaar. Keer halverwege.
  • 3 Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de spruitjes toe.
  • 4 Giet de aardappels met de spruitjes af en stamp tot een grove stamppot. Voeg de melk en rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg de mosterd en 50 ml water toe aan de gehaktballen en kook circa 2 minuten in tot een jus. Serveer de spruitjesstamppot met de gehaktballen en de jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 36 gram